دسته بندی نشده

7 واقعیت عجیب درباره پنگوئن ها

با اینکه پنگوئن از نظر بعد مسافت از ما دور هستند و در همه جای کره زمین پیدا نمی‌شوند، اما چیزهای زیادی درباره آنها می‌دانیم و دست کم فیلم‌هایی درباره آن‌ها دیده‌ایم و با زندگی آن‌ها آشنا هستیم. اما این تمام اطلاعاتی نیست که درباره پنگوئن‌ها وجود دارد. در این مطلب با هفت واقعیت عجیب درباره پنگوئن‌ها آشنا می‌شوید.

پنگوئن‌ها مثل سایر پرندگان پر دارند

پنگوئن

شاید پنگوئن‌ها شبیه به سایر پرندگان همسان خود باشند، اما آنها هم بدنی پوشیده از پر دارند. از آنجایی که این موجودات بیشتر زندگی خود را در آب‌ها می‌گذرانند، بدن پوشیده از پر آن‌ها باید خاصیت ضدآب داشته باشد. به همین خاطر، بدن پنگوئن‌ها غده‌ای چربی ساز دارد که مقادیر بسیاری چربی ضد آب تولید می‌کند. چربی بدن پنگوئن‌ها به این موجودات کمک می‌کند تا در آب‌های منجمد گرم بشوند و در هنگام شنا کمتر خیس بشوند.

همچون سایر پرندگان، پر پنگوئن‌ها هم می‌ریزد و دوباره پر جدید روی بدن آن‌ها رشد می‌کند. اما به جای اینکه پر آن‌ها به صورت تناوبی در طول سال بریزد، فقط یکبار در سال کل پر آن‌ها می‌ریزد و پر جدید شروع به رشد کردن می‌کند. در این زمان معمولا از آب بیرون می‌آیند و چند هفته‌ای را در خشکی سر می‌کنند.

پنگوئن‌ها بال دارند، اما پرواز نمی‌کنند

پنگوئن

از نظر زیستی، پنگوئن‌ها همانند سایر پرندگان پال دارند، اما بال آن‌ها شبیه به سایر پرندگان نیست. بال پنگوئن برای پرواز ساخته نشده است. بال آن‌ها مسطح‌ و مخروطی شکل است. بر همین اساس بال‌ پنگوئن‌ها بیشتر شبیه به باله ‌های دلفین‌هاست.

نظریه‌ پردازان حوزه تکامل زیستی معتقدند پنگوئن‌ها در گذشته قادر به پرواز بودند، اما در طول میلیون‌ها سال مهارت پروازی آن‌ها از بین رفته است. آن‌ها به شناگران و غواصان ماهری تبدیل شده‌اند که همچون اژدری نظامی در زیر آب حرکت می‌کنند و بال‌ به آن‌ها کمک می‌کند تا به جای آسمان درون آب قادر به حرکت باشند.

مطالعه‌ای در سال ۲۰۱۳ میلادی مشخص کرد که این جهش ریشه در بهره‌وری انرژی در پنگوئن‌ها دارد. پرندگانی که هم در آب و هم در خشکی قادر به حرکت هستند، همانند گیله مات نوک کلفت، انرژی بسیاری را صرف پرواز در آسمان می‌کنند.

از آنجایی که بال‌های آن‌ها برای غواصی ساخته شده است، این بالها خاصیت ایرودینامیک کمتری دارند و انرژی بیشتری صرف پرواز می‌شود. پنگوئن‌ها هم در جهشی که داشته‌اند ترجیح داده‌اند تا غواصان و شناگران پر سرعتی باشند تا پرندگان که هم قادر به پرواز باشند و هم بتوانند شنا کنند. به همین منظور بال‌های آن‌ها در طول زمان بیشتر کارکرد باله پیدا کرده است.

پنگوئن‌ها قهرمان شنا هستند

پنگوئن

همانطور که تا اینجا ذکر شد پنگوئن‌ها یکی از پر سرعت‌ترین شناگران در بین موجودات محسوب می‌شوند. پنگوئن‌ها که شناگری را به پرواز ترجیح دادند به شناگران قهرمان در دریا تبدیل شدند. اکثر پنگوئن‌ها با سرعت ۶ تا ۱۰ کیلومتر در ساعت زیر آب حرکت می‌کنند، اما پنگوئن جنتو با سرعت ۳۵ کیلومتر در ساعت هم می‌تواند شنا کند. این موجودات تا عمق ۳۰ متری آب‌ها هم قادر به شنا هستند و تا ۲۰ دقیقه می‌توانند زیر آب بمانند. آن‌ها از این توانایی برای فرار از شکارچیان دریا هم استفاده می‌کنند.

همچنین باید بدانید که پرندگان استخوان‌هایی تو خالی دارند و به همین خاطر در هنگام پرواز سبک‌تر می‌شوند، اما استخوان پنگوئن توپرتر و سنگین‌تر است. همانطور که غواصان از وزن بیشتر برای مقابله با خاصیت شناور بودن روی آب استفاده می‌کنند، پنگوئن هم با مدد گرفتن از استخوان‌های توپر خود می‌تواند به زیر آب فرو برود.

وقتی هم که این موجودات می‌خواهند به سرعت از درون آب فرار کنند، از بین پرهای خود حباب‌هایی ایجاد می‌کنند تا کشش آب را کاهش بدهد و سرعت را بیشتر کند. بدن این موجودات به شکلی طراحی شده است که در آب سرعت بیشتری داشته باشند.

پنگوئن‌ها همه نوع موجود دریا را می‌خورند اما نمی‌جوند

پنگوئن

اکثر پنگوئن‌ها از موادغذایی که هنگام شنا کردن پیدا می‌کنند تغذیه می‌کنند. آن‌ها هرگونه موجود دریایی را که بگیرند می‌بلعند. موجوداتی مثل ماهی‌ها، خرچنگ‌ها، میگو، ماهی مرکب، اختاپوس یا کریل، که شبیه به میگو است، خوراک اصلی پنگوئن‌هاست.

همچون سایر پرندگان، پنگوئن هم دندان ندارد و نمی‌تواند غذایش را بجود. به جای آن، برآمدگی گوشتی در دهانشان دارند و از آن برای فروبردن طعمه به داخل گلویشان استفاده می‌کنند. پنگوئنی با اندازه‌ای متوسط در فصل تابستان تقریبا روزانه یک کیلوگرم غذا می‌خورد.

پنگوئن‌ها حیوانات تک همسری هستند

پنگوئن

تقریبا همه پنگوئن‌ها موجوداتی تک همسری هستند و پنگوئن نر و ماده معمولا در فصل جفت‌گیری با یکدیگر روبرو می‌شوند. برخی هم تا پایان عمرشان کنار هم می‌مانند. این موجودات در سن سه تا هشت سالگی به بلوغ میرسند. پنگوئن پدر و مادر با یکدیگر به بچه خود غذا می‌دهند.

بسیاری از موجودات در یک بار دو تخم می‌گذارند اما پنگوئن امپراطور تنها یک تخم می‌گذارد. پنگوئن امپراطور نر به تنهایی مسئولیت محافظت و گرم نگه داشتن تخم را بر عهده می‌گیرد. در این زمان پنگوئن ماده به دریا می‌رود تا غذا تهیه کند.

پنگوئن‌ها فقط در نیمکره جنوبی زمین زندگی می‌کنند

پنگوئن

نیازی نیست برای یافتن پنگوئن‌ها به آلاسکا سفر کنید. ۱۹ گونه از پنگوئن‌ها در کره زمین وجود دارد که در زیر خط استوا زندگی می‌کنند. علی رغم تصوری که درباره زندگی همه پنگوئن‌ها در قطب و یخچال‌ها وجود دارد، باید بدانید که این تصور غلط است. پنگوئن‌ها در قاره‌های مختلف نیمکره جنوبی شامل آفریقا، آمریکای جنوبی و استرالیا زندگی می‌کنند.

عمده جزایر قابل سکونت که تهدید شکارچیان هم وجود ندارد جای مناسبی برای زندگی پنگوئن‌ها هستند. تنها گونه‌ای هم که در نیمکره شمالی زندگی می‌کند پنگوئن گالاپاگوس نام دارد که در جزایر گالاپاگوس در غرب اکوادور و روی خط استوا زندگی می‌کنند. آن‌ها ۵۰ سانتی‌متر قد دارند و در بین گیاهان زندگی می‌کنند.

تغییرات آب و هوایی قاتل اصلی زندگی پنگوئن‌هاست

 

دانشمندان هشدار می‌دهند که پنگوئن‌ها به شدت در معرض تهدید تغییرات آب و هوایی قرار دارند و برخی از گونه‌ها ممکن است به زودی منقرض شوند. پنگوئن‌ها به منابع غذایی در آب‌ها متکی هستند که با گرم شدن کره زمین درحال انقراض و تمامی هستند. پنج گونه از پنگوئن‌ها بیش از سایر در معرض خطر قرار دارند و اکثر گونه‌های باقی مانده هم به شدت در معرض آسیب قرار دارند. پنگوئن آفریقایی بیش از سایر گونه‌ها در معرض تهدید قرار دارد.

منبع: thoughtco

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *